Amerikansk dollar forventes å treffe den sykliske bunnen i 2025 – Hva betyr det for Bitcoin?

Det er trygt å anta at Bitcoins parabolske rally i 2020 har alt å gjøre med underprestasjonen til erke-nemesis, den amerikanske dollaren.

Kartene forteller hele historien. I mars 2020 falt et 60-prosentkrasj i Cryptosoft med et hopp på 8,80 prosent i amerikanske dollarindeksen, et barometer for å måle greenbackens styrke mot et sett med utenlandske valutaer.

Men senere fikk Bitcoin igjen sitt bullish momentum da prisen hakk høyere med mer enn 600 prosent. I mellomtiden falt den amerikanske dollaren med opptil 12,87 prosent fra midten av mars.

Det langvarige amerikanske dollar-momentumet begynte etter at Federal Reserve lanserte et åpent obligasjonsoppkjøpsprogram og reduserte utlånsrentene til nesten null. Senere lanserte den amerikanske regjeringen et stimulanseprogram på $ 2.3 billioner for å hjelpe millioner av amerikanere gjennom COVID-19-pandemisk ledet økonomisk nedgang.

For investorer var scenariet skarpt og klart. En rikelig tilførsel av amerikanske dollar til økonomien fjernet kjøpekraften helt. I frykt for at deres kontantbaserte portefølje ville lide, begynte de å øke eksponeringen mot risikofylte eiendeler. Bitcoin, som kommer med en begrenset forsyningstak på 21 millioner og en forhåndsdefinert forsyningsrate, hadde nytte av de nevnte grunnleggende.

Bitcoin handler nær rekordhøye.

Inn i 2021 står den amerikanske økonomien fortsatt overfor det samme settet med grunnleggende forhold. Landets koronavirusinfeksjonsrater har steget høyere og har bedt regjeringer om å innføre nye låser. I mellomtiden fortsetter arbeidsledigheten å holde seg høyere. Som et resultat har Det hvite hus bestått en ny stimulansepakke, denne gangen av en dverg 900 milliarder dollar.

Omtrent samtidig har Bitcoin nådd en ny rekordhøyde over $ 28 300.

Det sykliske scenariet

Analytiker ved kryptofokusert investeringsrådgivningsfirma TradingShot bemerket at den amerikanske dollaren vil fortsette sin nedgang til 2025.

Hans bearish analogi lånte signaler fra greenbackens sykliske trender. Siden begynnelsen av 1970-tallet har den amerikanske dollarindeksen vært vitne til tre gjentatte trender. Hver syklus varer i nesten 5700 dager og skriver ut 190 månedlige lys. I mellomtiden har nesten alle omtrent den samme sykliske bunnen på nesten 78.

US Dollar, US Dollar Index, DXY

„Som et resultat, mens neste topp for DXY (som jeg må legge til på dette punktet at sekvensen er Lower Highs) kanskje rundt 2032/33, bør neste bunn (basert på bølgene) være rundt 2025,“ TradingShot-analytiker forklarte.

„Det betyr at vi fortsatt er langt fra å se den sykliske bunnen, og det beste er å selge hvert rally,“ la han til.

Bitcoin Rally frem til 2025?

Ronnie Moas, grunnleggeren av Standpoint Research – et investeringsforvaltningsselskap, bemerket at Bitcoin er på vei til å slå $ 100.000 innen 2022 hvis flere institusjoner skulle begynne å bruke det som en sikring mot frykten for dollar devaluering.

Makroanalytikeren, som korrekt spådde et kursmål på $ 28 000 Bitcoin i slutten av oktober, uttalte at kryptovalutaen ville musefelle en god del av gullets markedsverdi i fremtiden. Investorer behandler også edelt metall som en sikring mot inflasjon, noe som gjør det til en direkte rival til Bitcoin.

Alt i alt vil et fall med 20 poeng i den amerikanske dollarindeksen presse flere selskaper og investorer mot gull og bitcoin som trygge alternativer. Innen 2025 bør kryptovalutaen handle over $ 100.000, i henhold til Mr. Moas’s spådom.