Bitcoin Bears Simply Shaking Weak Hands, Big Picture of a Multi-Year Bull Market Intact

Technici suggereren dat de bitcoin oververkocht is en verder zal dalen, maar het is gewoon een ‚koop de dip‘ kans in de meerjaarlijkse stierenmarkt die in april is begonnen.

Voorlopig heeft Bitcoin ongeveer $10.000 aan handel gebracht. Gedurende meer dan twee en een halve maand heeft Bitcoin rond de $9.000 gehandeld tot eind juli, toen we uit dat niveau braken. En nu zitten we vast rond het belangrijkste psychologische niveau.

Het goede is dat terwijl de bitcoin samen met de Amerikaanse aandelen daalt, de S&P 500 die 7% is gedaald van zijn all-time high op 2 september, lager blijft gaan, maar de bitcoin houdt zich sterk boven $10.000 sinds de dag dat het vorige week voor het eerst gleed.

Terwijl de deskundigen zeggen de beurs opnieuw afwikkelt, stelt de crypto-markt een koop de onderdompelingskans met Bitcoin Profit nog onderaan ongeveer 50% van zijn hoogtepunten van alle tijden voor. Handelaar Crypto Michael merkte op,

„Pullbacks zijn vrij gezond. Vooral in de opbouw van een nieuwe cyclus. Eerdere weerstandszones die omklappen voor ondersteuning om een nieuw bereik te bevestigen. Zeer mooi, vergelijkbaar met de opbouw van 2016. Het duurt gewoon wat langer.“

Ook veranderen deze correcties niets aan het grotere plaatje, namelijk dat „de crypto-markt sinds april een meerjaarlijkse stierenmarkt doorkruist“. Beren zijn gewoon bedoeld om de zwakke rijders af te schudden.

Volgens handelaar en econoom Alex Kruger is de belangrijkste macro-trend voor de BTC-prijs negatieve reële tarieven, terwijl op korte termijn verschillende factoren, zoals de afbraak van aandelen, FOMC, verkiezingen en het fiscale pakket, de prijs van het belangrijkste digitale activum zouden kunnen beïnvloeden.

Ster dan ooit

Het overschrijden van het belangrijke niveau van $10.000 betekent echter dat we nog verder kunnen dalen, zoals we hebben gemeld, zelfs $8.000 en $7.000 zouden ook in de lijn kunnen liggen.

Met de GTI Global Strength Indicator op 21, ruim onder het niveau van 30, handelt de munt in oververkocht gebied.

„Een voor een zijn de dominostenen van wat de meest populaire transacties in de markt waren, gedaald“, zei Brad Bechtel, hoofd van de wereldwijde valutahandel bij Jefferies LLC. „De markt is in een beetje een liquidatiemodus, waardoor veel van de populaire transacties vanaf de zomer of vanaf het begin van de post-COVID-rebound worden afgewikkeld. Bitcoin is er één van.“

Ondanks de 16% daling van de prijs van de digitale activa sinds afgelopen dinsdag, dat duwde altcoins veel lager; crypto enthousiastelingen blijven bullish zoals Nigel Green, chief executive officer en oprichter van deVere, zei,

„De fundamenten die Bitcoin een aantrekkelijke investering maken, winnen in feite aan kracht.“

„Crypto-cynici en financiële traditionalisten zullen de huidige – en tijdelijke – daling van de Bitcoin gebruiken als een excuus om de inherente sterke punten van de Bitcoin in te zetten voor hun eigen agenda“.

„De realiteit is dat de zaak voor Bitcoin om dit jaar uit te breken sterker is dan ooit,“ onder verwijzing naar de stimulerende initiatieven van de centrale bank.

In de tussentijd heeft de recente pullback de openlijke belangstelling voor bitcoin futures in vrije val, een daling van 28% deze maand. De Bitcoin-opties wijzen ook op een bearish outlook op korte termijn met een neutrale en lange termijn bullish op middellange termijn.

Wat duidelijk is, is dat bitcoin wordt gebruikt als een hedge, zoals blijkt uit de toegenomen BTC-holdings van walvisentiteiten, die met 1.000 – 10.000 BTC. On-chain analist Willy Woo zei,

„Velen kijken naar de BTC-prijs en betwijfelen of het een heg is. Hoogwaardige individuen en fondsen beschouwen (bitcoin als hedge) zeker als waar en wedden daar met echt geld op“ </block quote>.