Bitcoin bereikt eindelijk de nieuwe All-Time High Amid Bullish Monthly Close

Bitcoin bereikte een nieuw hoogtepunt op 30 november.

De maandelijkse en dagelijkse RSI’s hebben bearish divergenties gegenereerd.

BTC zou kunnen handelen binnen een korte termijn symmetrische driehoek.
promo

Wil je meer weten? Word lid van onze Telegramgroep en krijg handelssignalen, een gratis handelscursus en dagelijkse communicatie met cryptofans!

Het Trust Project is een internationaal consortium van nieuwsorganisaties dat standaarden voor transparantie opbouwt.

Op 30 november bereikte de Bitcoin (BTC) prijs eindelijk een nieuwe recordhoogte en ging verder met het bereiken van een high van $19.864. Terwijl de daggrafiek laat zien dat de rally overtrokken is, suggereert de korte termijn dat er weer een stijging in het verschiet ligt.

Gisteren bereikte de BTC-prijs een nieuwe all-time high van $19.864 en sloot af op $19.700.

Dit was vooral van belang omdat het zich helemaal aan het einde van de maand voordeed.

Bullish Bitcoin Maandelijkse Sluiting

De maandelijkse kandelaar voor november was een enorme bullish engulfing candlestick die een stijging van ongeveer $6.600 meet. Dit is de hoogste stijging van de dollar in een maandelijkse candlestick in de geschiedenis van Bitcoin.

De RSI heeft een aanzienlijke bearish divergentie gegenereerd, terwijl de MACD dat niet heeft gedaan. Door de versnelde stijging is er bijna geen ondersteuning tot $14.000.
BTC Maandelijks sluiten

BTC Prijsshows Zwakke punten

Ondanks het record is het de moeite waard om te vermelden dat de uitbraak plaatsvond met een relatief klein volume, dat door die uitbraak tijdens de valzaag op 26 november in het niet werd gedaan.

Bovendien hebben zowel de RSI als de MACD aanzienlijke bearish divergenties gegenereerd, terwijl de Stochastische oscillator een bearish cross heeft gemaakt, een teken dat er een trendbreuk zou kunnen optreden.
BTC Dagelijkse beweging

De twee uur durende grafiek laat zien dat de koers boven het $19.300 gebied is gekomen, dat voorheen als een weerstand fungeerde. Het is nog niet zeker of de breakout een afwijking is boven de range high of dat het een breakout en hertest van het breakoutniveau is.

Of de koers terugvalt tot onder het gebied of er van af stuitert, zal een belangrijke bepalende factor zijn voor de richting van de volgende beweging.

De RSI heeft een bearish divergentie gegenereerd binnen het overboughtgebied en is onder de 70 gedaald.

Als er een daling optreedt, zou het dichtstbijzijnde steungebied worden gevonden tussen $17.750-$18.154, de 0.5-0.618 Fib retracement niveaus van de meest recente opwaartse beweging.
BTC Trading Range

Alternatieve beweging

Het alternatieve scenario zou suggereren dat Bitcoin handelt binnen een symmetrische driehoek boven het $19.300 gebied en binnenkort zal uitbreken. Een uitbraak die de hele hoogte van het patroon aflegt, zou BTC tot $20.500 brengen.

Aangezien driehoeken normaal gesproken ofwel B-golven ofwel 4-golven bevatten, zou dit waarschijnlijk een golf 4 zijn. Na het voltooien van deze golf zou er normaal gesproken een daling volgen.
BTC-driehoek

Conclusie

Tot slot, terwijl de BC-prijs tekenen heeft laten zien dat het zich zal herstellen, suggereert de kortetermijnbeweging dat er nog een verhoging in het verschiet ligt, die de prijs naar $20.500 zou kunnen brengen.

Of de Bitcoin nu afbreekt of stuitert op $19.300 zal waarschijnlijk cruciaal zijn bij het bepalen van de koers.