Sydafrikanska Bitcoin-investeringsföretag skjuter tillbaka mot bedrägerier i Texas

Mirror Trading International (MTI), ett sydafrikanskt bitcoin-investeringsbolag i centrum för en upphörande och beställning av Texas State Securities Board (TSSB), skjuter tillbaka anklagelserna om att det driver ett Ponzi-system eller en bedrägeri.

MTI: s vd Johann Steynberg avgav ett uttalande där han försäkrade MTI-medlemmar att organisationen är i diskussion med Sydafrikanska myndigheten för finansiella tjänster (FSCA)

Steynberg, som utfärdades en upphör och avstått order tillsammans med tre andra individer som är bosatta i USA, säger också att han är i korrespondens med TSSB i denna fråga.

I en rapport från Global Crypto, en sydafrikansk kryptowebbplats, insisterar Steynberg i ett brev att hans organisation inte driver ett Ponzi-schema eftersom medlemmarna har full kontroll över sina Bitcoin Era hela tiden.

”En annan viktig punkt som skiljer MTI från Ponzis och bedrägerier är att medlemmarna alltid har full kontroll över sina medel (bitcoin).

Medlemmar kan lägga till eller ta ut sina pengar (bitcoin) när som helst, utan komplikationer och inga avgifter, ”står det i Steynbergs brev.

Steynberg hävdar att ingen av de 75 000 plusmedlemmarna över hela världen „någonsin har klagat“ eller har misslyckats „att dra tillbaka sin BTC närhelst de har valt att.“

Steynbergs brev, som liknar en som sänds till medlemmarna, tar emellertid inte direkt upp TSSB: s kärnanklagelser.

Istället fokuserar brevet på att ta itu med uppfattningen och karakteriseringen av MTI som ett Ponzi-schema

Enligt TSSB: s upphör och upphör med order har MTI och dess USA-baserade medlemsförbund påstått brott mot statens lagar genom att driva oregistrerade företag.

Dessutom hävdar TSSB att Steynberg begick ett internationellt marknadsföringsbedrägeri på flera nivåer och rekryterade säljare som inte har licenser för handel med värdepapper. Tillsynsmyndigheten sa att texaner är bland offren.

Fortfarande säger Steynberg att MTI under den kommande perioden kommer att lägga ”stor tonvikt på att engagera sig och arbeta med alla regulatorer med ett tydligt syfte hela tiden.”

Den online passiva inkomstbyggande industrin – där MTI har varit verksam i 15 månader – har ett ökänt och visat rykte för bedrägerier och Ponzi-system, medger Steynberg.

Samtidigt säger Steynberg att hans organisation vill vara „helt kompatibelt som ett professionellt förvaltat företag“ som levererar till sina intressenter under överskådlig framtid.